Świąteczny ebook „Kuchnia Zero Waste”
Po świętach zawsze zostaje Wam dużo jedzenia i najczęściej trafia ono niestety do kosza? Nie musi tak być, bo resztki można kreatywnie wykorzystać, a jedzenie np. zamrozić! Razem z Sylwią Majcher, autorką bestsellera „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” i partnerem naszego portalu TiM S.A. przygotowaliśmy dla Was specjalny świąteczny ebook.
Stop dla marnowania
Skąd pomysł na ebooka? Powód był bardzo prosty: zatrważające dane dotyczące ilości jedzenia, które marnuje się w Polsce. Każdego roku do kosza trafia w naszym kraju ok. 5 mln ton żywności, co w przeliczeniu na osobę daje ok. 250 kg! To oznacza z kolei straty dla domowych budżetów i wzrost zanieczyszczenia planety – w końcu każdy wyprodukowany kilogram żywności to dodatkowa emisja CO2 do atmosfery.
Owocna współpraca
Do stworzenia e-booka zaprosiliśmy Sylwię Majcher, dziennikarkę, edukatorkę ekologiczną, autorkę wielu książek poświęconych tematyce zero waste, w tym bestsellera „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”.
Pyszny ebook
W ebooku znajdziecie aż 12 pysznych przepisów: na przekąski, dania wytrawne, desery i napoje. W sam raz na święta, ale nie tylko na nie. Całość została wzbogacona o praktyczne tipy – dzięki którym nauczycie się, co można zrobić, by żywność nie trafiała do kosza.
Gdzie znajdziecie ebook? Jeśli chcecie otrzymać go zupełnie za darmo, wystarczy, że zajrzycie na naszego fanpage’a na Facebooku i zostawicie komentarz pod postem.
Wyślemy Wam go w wiadomości prywatnej.
Wesołych Świąt!
Z okazji zbliżających się Świąt życzymy Wam zdrowia, radości i życzliwości! Pamiętajcie o sobie nawzajem i o naszej planecie, a dzięki tej trosce nam wszystkim będzie się żyło o wiele lepiej.